Specjalnie dla nich restauracja AleGloria przygotowała wyjątkowe, walentynkowe menu i Pocztę Truskawkową. 

Z myślą o zakochanych i nie tylko, niezwykle miłosne potrawy i niezapomniane desery skomponuje Magda Gessler. 



Tradycja przekazywania sobie najmilszych oznaków miłości, wręczania upominków, wysyłania pocztówek, listów sięga XIV wieku. 

W jej początkach przeplatały się zwyczaje rycerskie, dworskie i antyczne. Walentynkom, mimo przypisania ich świętemu Walentemu, patronowali bogini Wenus i jej syn Kupido. Był to czas, kiedy na dworze Ryszarda Lwie Serce, bohatera krzyżowych wypraw, rycerze składali śluby wierności swym platonicznym wybrankom. Śluby odnawiane były właśnie w dniu 14 lutego.



Dla wszystkich zakochanych, kochających, tych którzy chcą zasmakować wyjątkowego menu w gronie przyjaciół bliskich sercu, restauracja AleGloria przygotowała menu o nazwie „ Serce na dłoni, serce na talerzu”. 14 lutego w AleGlorii świat nabierze miłosnych barw i poprowadzi zakochanych w kulinarną podróż zmysłów, po której serca jeszcze mocniej zabiją. 



MENU SERCE NA DŁONI SERCE NA TALERZU 2009



Prowokacja Martini

Rosarium; carpaccio z pomidorów z owocem granatu na różowej śmietance

Rumiane Zaloty; pierożki z krewetkami na konfiturze z owocu róży

Puch niebiański; krem z pieczonej papryki i krewetkami

Rybki Rouge; barwena w cieście ryżowym na lakierowanej purpurowej papryce

Sens w Wielkim mieście; zakręcona tagliata z polędwicy

Charlotte Rouge; krem malinowy w objęciu biszkoptu





Zapraszamy wszystkich do skorzystania z jedynej i niepowtarzalnej miłosnej poczty walentynkowej. Poczta Truskawkowa w restauracji AleGloria jest organizowana już po raz czwarty i cieszy się wielkim zainteresowaniem zarówno tych, którzy odważnie deklarują swoje uczucia ale również tych nieśmiałych, dla których walentynkowa kolacja to pierwszy krok ku ukochanej osobie. Wyjątkowy, rozgrzewający serca duet: szampan i truskawki oraz bilecik z osobistą dedykacją i zaproszeniem, poprowadzi każdą Walentynkę wprost na romantyczną kolację. 

Koszt Poczty Truskawkowej, w skład której wchodzi dostarczony do rąk własnych kieliszek 

z truskawkami oraz mała buteleczka szampana, wynosi 69 zł. Zamówienia na Pocztę Truskawkową przyjmowane są w restauracji do 12 lutego pod numerem telefonu: 22 584 70 80.



Menu walentynkowe będzie dostępne przez tydzień, od soboty 14 lutego do 21 lutego 2009. W dniu Walentynek - 14 lutego od godziny 18.00 będzie serwowane tylko menu walentynkowe. Koszt zestawu 220 zł, serwis 10 proc. od osoby.