SushiZushi na ulicy Żurawiej jest pierwszą restauracją sushi w Warszawie, która umożliwia                 w weekendy swoim klientom degustację wyśmienitej kuchni japońskiej do godziny 3:00 nad ranem. Jest też jedną z nielicznych restauracji w Warszawie czynnych o tak później porze.

Goście SushiZushi mogą spodziewać się doskonale przyrządzonych potraw, z najwyższej jakości produktów. Gwarantem dobrej kuchni, oprócz świeżych składników, są kucharze. W SushiZushi pracują  jedni z najlepszych polskich mistrzów sushi i to dzięki ich finezji, wyczuciu smaku oraz precyzji powstają smakołyki z Kraju Kwitnącej Wiśni. Jednym z nich jest Sławek Wasilewski, uczeń legendarnego mistrza Hiraszimi jednego z pierwszych kucharzy sushi w Warszawie. Mistrz Sławek uważa, że dobre sushi jest jak japoński miecz katana, z dużą cierpliwością i precyzją ręcznie wykonywany przez płatnerza, który w trosce o każdy szczegół czyni finalny produkt arcydziełem wartym każdych pieniędzy. Takie są też potrawy serwowane w SushiZushi, gdzie dbałość o ich wykonanie jest widoczna w każdym najmniejszym kawałku sushi.

Kucharzy w SushiZushi wyróżnia ponadto indywidualne podejście do klienta. Gość restauracji ma swobodę wyboru składników, na bazie których komponowane są potrawy. Rozmaitość składników
i inwencja kucharza pozwala stworzyć nieskończoną gamę przeróżnych smaków. Klienci restauracji siedząc przy okrągłym kaitel suhi barze mogą również porozmawiać z kucharzami i obserwować jak przyrządzają oni perfekcyjne i kolorowe nigiri, maki, rolle, sashimi. Sławek Wasilewski mówi: „obserwacja jest szczególnie cennym doświadczeniem dla tych, którzy sami eksperymentują z kuchnią japońską, gdyż nauka sushi polega przede wszystkim na podglądaniu pracy kucharza”.

Restauracja ma przygotowaną ofertę dostosowaną do zróżnicowanych potrzeb klientów. SushiZushi często wybierana jest na miejsce spotkań biznesowych ze względu m.in. na kameralny charakter, możliwość zjedzenie przy stolikach i dogodną lokalizację. Po południu i wieczorem restaurację zapełniają grupy przyjaciół i pary, które wybrały to miejsce na romantyczną kolację lub pierwszą randkę. Natomiast w weekendy restauracja zapewnia do 3:00 nad ranem chwilę relaksu i wyciszenia dla tych gości, którzy kończą lub robią sobie przerwę w intensywnym życiu nocnym. „Podjęliśmy decyzję o otwarciu SushiZushi w weekendy do 3:00 nad ranem, gdyż wielu bywalców naszej restauracji narzekało że po 23.00 nie  mają możliwości dobrze zjeść, kiedy bawią się  w piątek i sobotę do wczesnych godzin porannych” – mówi Hanna Kisielińska, współwłaścicielka restauracji.

Wytchnieniu od zgiełku miasta sprzyja dodatkowo orientalny wystrój: – oryginalne płaty forniru
i czerpanego papieru u sufitu przypominające japońskie chorągwie. Całość dopełnia prosty wystrój, meble z jasnego jesionu  oraz dyskretne oświetlenie