Miłośników zdrowych, odpowiednio przygotowanych posiłków zapraszamy do pierwszej w Polsce restauracji z certyfikowaną koszerną żywnością – Shlomo’s.

Kuchnia żydowska to najstarsza kuchnia fusion na świecie, w której przyrządzanie potraw musi odbywać się w sposób rytualnie czysty i święty. Nad prawidłowością procesu wytwarzania  czuwa Maszgijach, czyli religijny Żyd, który jest gwarantem czystości i najwyższej jakości koszernego jedzenia. Do obowiązków Maszgijacha należy m.in. skrupulatny przesiew produktów zbożowych, a także przebieranie sałaty, rodzynek, fasoli i innych warzyw w celu usunięcia wszelkich zanieczyszczeń i robactwa. Stalową zasadą charakteryzującą kuchnię koszerną jest całkowite rozdzielenie produktów mięsnych od mlecznych do tego stopnia, iż wymagana jest inna zastawa do spożywania tych dwóch rodzajów posiłków oraz kilkugodzinny odstęp pomiędzy strawą mięsną a mleczną. Shlomo’s burzy stereotypy koszernej kuchni żydowskiej i oprócz kuchni Żydów polskich, oferuje kuchnię Żydów z Maroka, Iranu i współczesnego Izraela. Różnorodna gama smaków zadowoli podniebienia zarówno fanów tradycyjnego, jak i nowoczesnego gotowania. Delektowaniu się koszernym jedzeniem sprzyja wystrój restauracji Shlomo’s, który jest połączeniem tradycji ( umywalki do rytualnego mycia rąk przed posiłkiem) oraz nowoczesności ( designerski bar w kształcie gwiazdy Dawida – jedyny w Europie).

“Otwarcie Shlomo’s to wielkie wydarzenie dla społeczności żydowskiej w Polsce i na świecie. Żydzi mieszkający w Warszawie, jak i goście naszego miasta będą mieli wybór: powstała restauracja serwująca prawdziwe koszerne jedzenie. To pierwsze takie miejsce w stolicy” - powiedział Rabin Szalom Ber Stambler, przywódca wspólnoty Chabad Lubawicz Polska, który pełni w restauracji rolę eksperta.

Z otwarcia Shlomo’s cieszą się nie tylko Żydzi, ale wszyscy, którzy stawiają na najwyższą jakość, zdrowie i dobry smak.

Rezerwacji miejsc można dokonać pod numerem telefonu 22 407 14 04, rezerwacje grupowe powyżej 10 osób 692 147 670.

www.shlomos.pl