”AleGloria” to taka ambasada polskiej sztuki w nowoczesnej wersji. Sztuki, która współgra ze światem, potrafi zaistnieć  we współczesnej Europie - podkreśla Magda Gessler.
To „polski fusion” kulinarny. Jeśli barszcz, to na syropie z malin i z buraków w occie balsamicznym. Jeśli pomidorowa,  to z koprem i ogórkiem małosolnym. Faworki? Owszem, ale… z karpia na koglu-moglu. To będzie również „polski fusion” widoczny w wystroju wnętrza. Kurpiowskie wycinanki zdobiące… nowoczesną windę. Poroża jeleni z… gałęzi i koralików od lalek. Wielkanocne palmy u wejścia przez cały rok. Góralskie parzenice oraz koronkowe obrusy.


- Niech cały świat wie, że polskie truskawki są najlepsze – twierdzi Magda Gessler.
- To jest taka Polska na eksport. Z żartobliwym uśmiechem wobec całego świata.