Nadchodzi maj, a z nim czas na barbecue, choć wielu już rozpoczęło na nie sezon!!
Aby zachwycić znajomych oprócz tradycyjnych dań podaj coś co zasługuje na miano „ nieba w gębie”. Pieczone jabłka ze słodkim nadzieniem przygotujesz w 40 minut i co ważne mają tylko 227kcal!!

SKŁADNIKI:
4 łyżki miodu
¾ szklanki powideł śliwkowych
1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej
2-3 łyżki rumu
4 duże jabłka
4 kromki ciasta drożdżowego
cukier puder
2 łyżki masła

Masz już składniki to smaczne -Go!!! Zaczynamy od pokrojenia skórki pomarańczowej, mieszamy z połową powideł śliwkowych, rumu i miodu. Następnie bierzemy jabłka odcinamy wierzch i usuwamy gniazda nasienne. Do wnętrza wkładamy nadzienie i przykrywamy jabłko odciętą „ czapeczką”.
Kolejny krok to ułożenie jabłek na posmarowanej masłem blaszce, którą wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 C. Resztę masła wymieszać z miodem, który Ci pozostał. Pod każde jabłuszko połóż kromkę ciasta drożdżowego i polej całość sosem powstałym ze zmieszania miodu i masła. Znowu  w ruch idzie piekarnik, pieczemy 15 minut, posypujemy cukrem pudrem i gotowe!!
Jeśli masz ochotę dodać jeszcze do środeczka owoców to wykorzystaj mrożoną żurawinę, którą wcześniej podduś z miodem.

Nic dodać nic ująć – SMACZNEGO!!