Holenderskie biuro MVRDV wygrało konkurs na projekt nowego centrum miasta Gwanggyo, nowy twór urbanistyczny ma być usytuowany na południe od stolicy Korei. W założeniach jest to jedna z dwóch wizji dla nowego miasta, które podobno ma być samowystarczalne, dla około 77 000 mieszkańców i dokładnie będzie zlokalizowane 35 km od Seulu. Projekt ten zakłada przede wszystkim: mieszkania, biura, szkoły, obiekty kulturowe i rozrywkowe. Ze względu na brak przestrzeni, architekci wykorzystują tu budowanie wysokich obiektów, których częścią charakterystyczną będą tarasy. Dzięki temu powstaje cały system filtracji powietrza, co ma także przyczynić się do zmniejszenia zużycia energii i wody. Cały kompleks jest podzielony odpowiednio do zapotrzebowań społecznych na większe mieszkalne i biurowe wieżowce i mniejsze przeznaczone na rozrywkę, kulturę i inne dziedziny. Zielone, „ekologiczne” budynki są idealnie wkomponowane w naturalnie otaczające ich środowisko. Budynki stają się tutaj częścią natury. Możemy jedynie pozazdrościć.