Różnorodność i bogactwo chińskiej kultury w tym sztuki kulinarnej sprawia, że każde spotkanie z nią może być niepowtarzalne, odkrywanie jej zawsze fascynujące, a możliwości bycia przez nią zaskakiwanym niewyczerpane.
Dlatego warto korzystać z każdej okazji delektowania sie jej niezwykłością i inspirującą odmiennością od naszych rodzimych tradycji.

W nadchodzących dniach doskonałą sposobnością do odkrywania kultury Państwa środka będzie przypadający na 26 stycznia 2009 r. początek Nowego Chińskiego Roku oraz następujący po nim czternastodniowy Festiwal Wiosny. Dla Chińczyków to czas rodzinnych spotkań i hucznej zabawy.

Yajia Lin-Iwanejko, właścicielka znajdującej się w Warszawie chińskiej restauracji Cesarski Pałac, zaprasza do wspólnego świętowania. Pałacowy mistrz kuchni przygotował na te okazje specjalne noworoczne menu.