Postanowiono obalić stereotyp muzyków metalowych, którzy rzekomo tylko piją, ćpają i ewentualnie urządzą krwawe uczty z bliżej nieokreślonych żyjątek. Zapomnijmy na chwilę o tym, ze ponad dwadzieścia lat temu Ozzy Osbourne odgryzł nietoperzowi głowę i sprawdźmy, co naprawdę lubią metalowi wirtuozi... 

… a raczej sprawdzimy niebawem. Na połowę listopada przewidziana jest premiera nietypowej książki kucharskiej. W księgarniach pojawi się wydawnictwo z ulubionymi przepisami metalowych muzyków. W powstaniu książki pomagali muzycy znanych i uznawanych kapel, m.in. Mayhem, Anthrax, Thin Lizzy, Kreator, Sepultury, Destruction, Accept, Gwar, Amebic, Uriah Heep, Budgie, Autopsy, Possessed, Death, Repulsion, Slaughter, Obituary, Master, Obscurity. 


W „Hellbent For Cooking: The Heavy Metal Cookbook”, bo taki tytuł nosić będzie książka kucharska (tłumaczenie polskie – „Zdeterminowani Do Gotowania – Heavy Metalowa Książka Kucharska) można będzie znaleźć ulubione przepisy muzyków z ponad stu metalowych formacji ponad trzydziestu krajów z całego świata.

Książka jest autorstwa Annick "The Morbid Chef" Giroux. Z jej kart dowiemy się między innymi, jak przygotować grzybowy stek a la Jack Daniel's, krematoryjne skrzydełka, wikińskie jądro dla twardzieli, zmumifikowane bekonowe bomby w paprykowym sosie. Brzmi ciekawie? Zatem śmiało poznawajmy pretensjonalny nurt, jakim jest metal, właśnie od kuchni