Na romantyczny wieczór  tylko we dwoje, na rozgrzanie atmosfery w sypialni, na wieczorne pogaduchy z przyjaciółkami czy też wykwintny obiad zwieńczony prowokującym deserem – Gruszki w czekoladzie są wprost idealne!!

Ten afrodyzjak ma magiczny smak, intrygujący wygląd oraz słodką czekoladę, która odpowiada nawet najdelikatniejszym żołądkom. Możesz czekoladowy deser jeść widelcem
i nożem, ale jeśli nie obawiasz się czekoladowych plam na dywanie,  w ruch pójdą nagie palce i……. no właśnie to już pozostawiam Tobie!!!

SKŁADNIKI :
2 gruszki
Butelka białego, słodkiego wina- pół butelki dodać do deseru, pół zaś rozlać do kieliszków
Pół tabliczki gorzkiej czekolady lub jak wolisz słodkiej, choć gorzka idealnie komponuje się z gruszką
Łyżka masła

PRZYGOTOWANIE

Gruszki obieramy ze skórki, pozostawiając ogonki, by gruszka stała pionowo. Gotujemy je na małym ogniu razem z winem przez około 15 minut, aż będą mięciutkie. Następnie wyjmujemy je , odcedzamy i studzimy. Bierzemy czekoladę, którą rozpuszczamy razem z łyżką masła, gdy powstanie gęsty sos oblewamy gruszki starannie od góry do dołu i gotowe!!!!

Teraz tylko sztućce bądź paluszki w ruch i chwileczka zapomnienia gwarantowana, nie tylko ta kulinarna………