Jest to możliwe w amsterdamskiej restauracji De Kas, która nie tylko zaskakuje nas swoim dosyć nietypowym budynkiem(którym jest szklarnia), ale również faktem iż wszystkie posiłki składają się z naturalnych składników wyhodowanych  w ogródku obok szklarni. Wszystko zaczęło się w 2001 roku kiedy to Gert Jan Hageman zauroczony piękną szklarnią w centrum Amsterdamu w parku Frankendael postanowił stworzyć kuchnię opartą na naturalnych składnikach, które sam wyhoduje. Szybko miejsce to okazało się oazą spokoju, w której nie tylko można wypocząć ale również spróbować potraw którym smaku dodają zioła oraz płatki kwiatów. 

Chociaż miejsce to jest dosyć popularne to może uda nam się dostać stolik w porze lunchu i zjeść danie dnia za jedyne 47euro, co na fakt, iż jemy posiłek przyrządzony tylko z naturalnych produktów nie jest naprawdę dużo. Jest to miejsce obowiązkowe dla każdego smakosza nietypowych potraw w tym również dań z kwiatów.