Pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza, a uporczywe upały wspominamy z tęsknotą. Nie traćmy jednak nadziei - upalne dni lata jeszcze przed nami, a wtedy z pewnością przyda się coś na ochłodę!

Słynna amerykańska sieć wprowadza dla spragnionych ochłody nowe napoje miksowane z lodem. Od dziś możesz zgasić swoje pragnienie pyszną i orzeźwiającą Frappuccino czy napojami na bazie herbaty Lemon Blended Juice Drinks. Gdy zrobi się chłodno ogrzejesz się kawą Tanzania - gdy znów będzie gorąco ta sama kawa ochłodzi cię w wersji na zimno. Niezależnie od aury warto zaprosić znajomych na kawę Tanzania, która jest dostępna tylko w sezonie letnim.extra_coffee_java_chip_frappuccino_600

Pijący Frappuccino mogą tworzyć własne kombinacje składników stosownie do swoich gustów, wybierając rodzaj mleka, intensywność kawy, bazę napoju oraz dodatki takie jak syrop smakowy, bitą śmietanę czy polewę. Już od tego tygodnia dostępne są dwie nowych kompozycje od Starbucksa - Extra Coffee Java Chip Frappuccino® z kawałkami czekolady oraz Hazelnut Mocha Frappuccino® z syropem o smaku orzechów laskowych. Extra Coffee Java Chip Frappuccino® to idealna propozycja dla miłośników bardziej intensywnych napojów kawowych, ponieważ zawiera dodatkową porcję kawy. Jest to jeden z ulubionych napojów Frappuccino® klientów Starbucks na całym świecie. . Hazelnut Mocha Frappuccino® stanowi przykład tradycyjnego napoju Mocha Frappuccino® wzbogaconego o syrop orzechowy. Dzięki możliwości tworzenia własnych kompozycji składników możesz urozmaicić i zmodyfikować smak swojego ulubionego napoju, dodając do niego wybrany syrop.

 

hazelnut_mocha_frappuccino_400

Starbucks nie zapomniał również o tych, którzy szukają ochłody w napojach niezawierających kawy. W lipcu i sierpniu dla wielbicieli herbaty Starbucks poleca dwa niezwykle orzeźwiające napoje z serii Lemon Blended Juice Drinks – Lemon Green Tea Blended Juice Drink na bazie zielonej herbaty z dodatkiem cytryny oraz Strawberry Lemon Blended Juice Drink, będący kompozycją herbaty cytrynowej z sosem truskawkowym.

Starbucks zawsze stara się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów, dlatego bardzo cieszymy się, że w tym roku możemy zaoferować im jeszcze więcej różnorodnych możliwości orzeźwienia w upalne dni lata. Dodatkowo dla naszych gości przygotowaliśmy nowe wzory kubków ceramicznych i termicznych – powiedziała Agnieszka Kozłowska, Starbucks Brand Manager na rynek Europy Środkowo-Wschodniej.

kawa_tanzania_600

Przez najbliższe dwa miesiące wypijesz w Starbucksie wyjątkową kawę ziarnistą Tanzania, która do Polski zawitała już po raz drugi. Kawa ta uprawiana jest na żyznych glebach w dolinie Rift Valley i poddawana jest obróbce metodą mokrą. Jej rześka kwasowość podkreśla aromat czarnych porzeczek oraz owoców cytrusowych. Świetnie komponuje się z jagodami, porzeczkami oraz grejpfrutami, które dodatkowo uwydatniają jej orzeźwiające nuty smakowe.

 

 

Kawa Tanzania smakuje również wyśmienicie w wersji na zimno. Starbucks proponuje zaparzenie podwójnie mocnej kawy w proporcji 70 g zmielonej kawy na trzy filiżanki wody. Następnie kawę należy przelać do karafki lub innego naczynia i dodać trzy filiżanki kostek lodu. Napój najlepiej podawać w wysokiej szklance z lodem. Można go także posłodzić do smaku.