Bruce Willis, przy okazji wizyty w Polsce, zjadł obiad w warszawskiej restauracji „Oberża Pod Czerwonym Wieprzem”.

W tym tygodniu, popularny hollywoodzki aktor odwiedził Starogard Gdański i Warszawę. Przed wieczorną galą, w której miał wziąć udział, udał się do uprzednio wybranej przez siebie restauracji - „Oberży Pod Czerwonym Wieprzem”. Na miejscu zjadł obiad w towarzystwie Krzysztofa Trylińskiego, głównego udziałowca Grupy Belvedere i Piotra Popińskiego, założyciela „Oberży Pod Czerwonym Wieprzem”.

Aktor na przystawkę wybrał bliny Lenina, z wędzonym łososiem i astrachańskim kawiorem oraz sałatę Marszałka Tito, z kozim serem, suszonymi pomidorami i delikatnie pikantnym sosem vinaigrette. Następnie zaserwowano zupę truflową z płatkami parmezanu oraz danie główne - kaczkę po polsku w sosie z wiśni, z pieczonymi jabłkami i buraczkami. Obiad uwieńczono deserem w postaci pieczonej migdałowej bezy z kremem wyrabianym na bazie kubańskiego Cacao, syropu trzcinowego i prażonych migdałów.

Podczas pobytu w „Oberży Pod Czerwonym Wieprzem” gwiazdor zapoznał się z ciekawą historią restauracji, która nawiązuje do czasów PRL oraz został obdarowany przez Szefa Kuchni, Wojciecha Pasikowskiego, obrazem z własną podobizną, wykonaną z czekolady.

„Oberża Pod Czerwonym Wieprzem” jest jedyną restauracją, którą Bruce Willis odwiedził w trakcie swojego pobytu w Polsce.

Restauracja istnieje od 2006 roku i mieści się przy ulicy Żelaznej 68. Szczegółowe informacje i menu dostępne są na stronie www.czerwonywieprz.pl