Oprócz wspaniałego jedzenia, wykwintnego wina i przepysznych serów znjadziemy wspaniałą architekturę.

Jedną z ciekawszym restauracji w Paryżu, którą koniecznie trzeba zwiedzić to Bouillon Racine.

Restauracja z 1906 roku jest urządzona w stylu Art Nouveau, czyli polskiej secesji.

Na początku Bouillon Racine była restauracją dla robotników, którzy przychodzili po pracy coś zjeść i napić się zimnego piwa. Obecnie jest jedną z bardziej oryginalnych miejsc na mapie Paryża.

Seledynowe wnętrze, niesamowita ornamentyka, kryształowe lustra, duże okna i oryginalne detale powodują, że czujemy się jakbyśmy wrócili do czasów kiedy secesja była najsilniejsza.

Możemy tam napić się oprócz świetnych francuskich win, różnego rodzaju belgijskiego piwa, z którego Bouillon Racine słynnie.

Jedzenie jest mieszanką tradycyjnych dań oraz nowoczesnej kuchni. Co ciekawe specjalnością restauracji jest nasza polska babka piaskowa i tatar, który tylko różni się od polskiego tym, że jest podawany z kaparami i frytkami!