Podziel się z nami przepisem na swoją ulubioną kawę, a ekspres Talea Giro Plus, roczny zapas kawy czy szkolenie baristyczne mogą być Twoje. Wystarczy, że weźmiesz udział w konkursie organizowanym przez Segafredo Zanetti, a świąteczna kawa będzie w tym roku smakować wyjątkowo. 

„Stoi przede mną świeżo nalana, kawa, prawdziwa. Na stół podana… Czarna dama. Stoi i aromatem swym kusi…” – ten fragment wiersza doskonale oddaje atmosferę towarzyszącą nam w codziennym rytuale piciu kawy. Któż z nas, kawoszy, nie lubi tego momentu, gdy każdego ranka zasiadamy przy filiżance lub kubku pachnącego napoju. Odpowiednio przyrządzana kawa nadaje smak całemu dniu. 

Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez aromatycznego napoju, firma Segafredo Zanetti przygotowała specjalny, świąteczny konkurs, w którym do wygrania będą zestawy kaw, szkolenie baristyczne oraz ekspres Talea Giro Plus. Dodatkowo każdego dnia 10 osób, które jako pierwsze wezmą udział w zabawie, otrzymają puszkę wyśmienitej kawy Espresso Classico. Co zrobić, by nagrody były Twoje? Prześlij do nas swój przepis na pyszną kawę, a jeśli jury uzna go za szczególnie interesujący, masz szansę otrzymać prezent. Szczegółowe informacje dotyczące zabawy znaleźć można na stronie www.kawasegarfedo.pl. 

Konstanty Ildefons Gałczyński w ,,Liście do krawca Teofila" instruuje: „nie kupuj lichej kawy, Teofilu / lecz kupuj dobrą i syp dużo w garnek”. Rady polskiego poety powinny stać się inspiracją także dla nas. Kawa dobrej jakości, podana w wyszukany sposób – to najlepsza metoda na udaną randkę, miły poranek, ważne spotkanie biznesowe czy rodzinny podwieczorek. Dlatego jeśli szukasz pomysłu na niestandardowe przepisy lub chcesz podzielić się swoimi pomysłami, zapraszamy na www.kawasegarfedo.pl. Nagrody czekają!

***
Segafredo Zanetti jest liderem w produkcji espresso na świecie i we Włoszech. Obsługuje wielu klientów z różnych kanałów dystrybucji, począwszy od barów, restauracji, a kończąc na sieciach dużej dystrybucji. Misją firmy jest rozpowszechnianie smaku, kultury i prawdziwej metody przygotowania oryginalnego włoskiego espresso na całym świecie