Serwis cmg.pl (Codzienna Gazeta Muzyczna) podaje ranking najpopularniejszych, najlepiej sprzedających się albumów w Wielkiej Brytanii, oparzając go tytułem ‘Paramore lepsi niż Madonna’. Warto zwrócić uwagę na tę młodą formację.

Sławy zespołowi przysporzyło zapewne współtworzenie w 2008 roku ścieżki dźwiękowej do wyjątkowo popularnego filmu „Zmierzch”. Początki kapeli były niewinne. Hayley Williams – obecna wokalistka – gdy miała trzynaście lat przeprowadziła się do Franklin w stanie Tennessee. Tam poznała braci Josha i Zaca Farro. Potem podjęli współpracę z Jeremym Davisem z zespołu ‘The Factory’ i tak oto w 2004 roku powstało Paramore. Nazwa zaczerpnięta jest z francuskiego „paramour”, co oznacza sekretną miłość. Nazwę wymyśliła ponoć dziewczyna jednego z członków kapeli. W mgnieniu oka zdobyli uznanie rynku lokalnym, zostali bardzo ciepło przyjęci. Po krótkiej trasie koncertowej nawiązali współpracę z wytwórnią Fueled By Ramen.

Młody zespół wiele tworzy, wiele koncertuje i zdobywa rzesze fanów na całym świecie. Grają energicznego rocka alternatywnego z elementami emo. 
Zespół zdobywa sukcesy nie tylko dzięki świeżemu rockowemu brzmieniu, ale tez niespotykanej charyzmie młodej wokalistki. Ma ona obecnie wiele fanek, które naśladują jej nieco punkowy styl. Mimo młodego wieku ma charakterystyczny głos, którym podbiła serca wielu słuchaczy w każdym wieku na całym świecie.

Skład zespołu:
Hayley Williams – wokal, keyboard i gitara
Jeremy Davis – gitata basowa
Zac Farro – perkusja
Josh Farro – gitara prowadząca
Taylor York - gitara rytmiczna

Dyskografia (wybiórczo):
Długogrające: 
* All We Know Is Falling (2005)
* Riot! (2007)
* Brand New Eyes (2009)

Płyty koncertowe
* Live in the UK 2008 (2008)
* The Final Riot! (2008)

Single 
* All We Know (2005)
* Pressure (2005)
* Emergency (2006)
* Misery Business (2007)
* Hallelujah (2007)
* Crushcrushcrush (2007)
* That’s What You Get (2008)
* Decode (2008)
* Ignorance (2009)