Architekci z firmy Stephenson & Turner wykonali modelową modernizację budynku administracyjnego szkoły podstawowej w Auckland w Nowej Zelandii. Projekt obrał sobie za cel stworzenie przede wszystkim przyjaznego wejścia do budynku szkoły, które będzie dawało uczniom już od pierwszego kroku poczucie bezpieczeństwa, a jednocześnie dumy z wizerunku szkoły.

Wejście do budynku, w którym znalazło się także miejsce na część administracyjną, wykonane zostało z naturalnych materiałów, między innymi cydru. Dach przybrał nowoczesny, aerodynamiczny kształt. Wnętrza kolorystyką nawiązują do tradycyjnego wzornictwa Nowej Zelandii i przybierają jeden z czterech kolorów: żółty, zielony, niebieski i czerwony.

Zgodnie z najnowszymi trendami w architekturze, zmodernizowany budynek tworzy idealną harmonię z otoczeniem oraz innymi budynkami  znajdującymi się w okolicy, jak chociażby baza lotnicza. Obiekt jednocześnie spełnia wszystkie normy i restrykcyjne obwarowania dotyczące budownictwa szkolnego.