Miega to projekt sklepu zrealizowany przez projektantów z Seulu (Korea Południowa), pracujących pod nazwą Bang by Min. Stworzyli oni designerski salon fryzjerski. Atmosfera panująca w obiekcie przypomina tę ze SPA.

Wewnątrz powierzchni handlowej powstała swoista enklawa, wioska wśród industrialnej przestrzeni. Sieć alejek między czarnymi bryłami otacza niezależne domki-wyspy. Białe wnętrza, świetliki w dachach, reflektory. Dominują powierzchnia robocza i krzesła. Wszechogarniający minimalizm.

Propozycja koreańskich twórców opiera się na prostocie, ale też dbałości o szczegóły. Wszystkie elementy projektu są spójne i na swoim miejscu. Takie miejsca dają wytchnienie i relaks. Pozwalają skupić się na sobie i swoim wnętrzu. Nie rozpraszają zbędnymi dodatkami i ozdobami.

A wy w jakich miejscach lubicie odpoczywać?


Autor: sj