Architekt Paul Bernier podjął się trudnego wyzwania. Do zagospodarowania dostał niewielką powierzchnię ziemi, położoną na samym szczycie stromego wzniesienia. W myśl zasady, że nie ma problemów, są tylko wyzwania, stworzył imponujący projekt. Wykorzystując naturalne ukształtowanie terenu, zaprojektował budynek w kształcie zygzaka na niewielkim skrawku ziemi. Dom wpisuje się w najnowsze trendy w architekturze, wtapiając się w otaczającą przyrodę i tworząc z nią harmonijną całość. Nowatorski projekt czerpie inspirację ze swojej lokalizacji nad jeziorem. Kształt budynku dostosowuje się do otoczenia, płynie i wygina niczym rzeka.

Niepowtarzalny kształt z zaskakującymi załamaniami osadzony został w minimalistycznej estetyce. Wszechobecne drewno cedrowe i ogromne powierzchnie okien, przez które można oglądać otaczający dom sielankowy krajobraz. Lekko, czysto i przejrzyście. Prostota i minimalizm. Budynek zapewniający z jednej strony ciszę i relaks, a z drugiej oferujący komfort i wszelkie udogodnienia.