W malowniczej meksykańskiej okolicy, u podnóża pasma górskiego Sierra Madre, powstaje nowy budynek mieszkalny. Autorem projektu jest zespół GLR Arquitectos. Luksusowa rezydencja została wkomponowana w strome zbocze i zgodnie w nowymi trendami w architekturze, tworzy harmonię z otaczającym krajobrazem. Do dyspozycji mieszkańców willi zostały oddane pole golfowe, basen i duży zielony teren do zagospodarowania.

Na najwyższej kondygnacji budynku, która znajduje się na poziomie chodnika, zaprojektowano wspólną przestrzeń użytkową, czyli jadalnię, bibliotekę, kuchnię i salon oraz obszerny taras.

Na niższym poziomie mamy sypialnię wraz pokojami dziecięcymi i gościnnymi. Na tym piętrze powstał też pokój służący do integracji rodziny i wspólnego spędzania czasu.

Najniższa kondygnacja mieści przestrzeń do relaksu i rekreacji. Znajdziemy tam kino domowe, siłownię, winiarnię i bar oraz wyjście na taras, prowadzący z kolei na basen. Mieszkańcy mają w tym miejscu do dyspozycji dwie basenowe łazienki.

Obok basenu znajduje się zewnętrzne centrum rekreacji. Strefa ta została całkowicie odgrodzona od świata zewnętrznego osłoną, która nawiązuje do skalistych masywów górskich. To powoduje wtopienie architektury w otaczający krajobraz.

Luksusowy budynek skonstruowany został ze stali, kamienia i betonu, z elementami drewnianymi. Nowoczesny design budynku tworzą także duże szklane powierzchnie. Ściany wpasowują się kolorem do otaczających wapiennych skał.

Rezydencja obejmuje aż 1200 metrów kwadratowych, co daje

mieszkańcom do dyspozycji niesamowitą przestrzeń i poczucie prywatności. Widok rozciągający się za oknami dodatkowo sprawia, że dom jest ekskluzywnym miejscem i ostoją dla rodziny.