Australijska marka luksusowych kosmetyków do pielęgnacji skóry – Aesop zaprosiła międzynarodowych architektów i projektantów do współpracy przy tworzeniu swojej najnowszej linii sklepów detalicznych. Owocem ich pracy  jest najnowszy sklep „Aesop z DTLA”, największy do tej pory pawilon marki. Zbudowany na parterze przeszło 80-letniego budynku w zabytkowej dzielnicy teatrów sklep sąsiaduje ze słynnym teatrem Orpheum.

Wnętrze sklepu zaprojektowano w nowoczesnym, ekologicznym stylu. Ścianki i meble zostały skonstruowane z uzyskanych z recyklingu 6-calowych kartonowych rur. Australijska marka postanowiła wkomponować swój sklep w artystyczną dzielnicę. Wykorzystane okrągłe tekturowe rury doskonale wpisują się w panujący w okolicy futurystyczny, barwny styl.

Ciepła, neutralna paleta barw podkreśla bliski kontakt marki z naturą. W pomieszczeniu zachowano oryginalną betonową podłogę, pamiętającą jeszcze koniec lat trzydziestych ubiegłego wieku. W sklepie króluje minimalistyczny vintage. Utrzymane w stonowanym, surowym stylu wnętrze to idealna przestrzeń do komfortowych, niezobowiązujących zakupów.