André Fu tworzy restaurację dla "Yu Cun". Projekt nawiązuje do tradycyjnej architektury chińskich wiosek rybackich.

Wszechobecny bambus i detale nawiązujące do lokalnej tradycji budowlanej, tworzą unikalną tożsamość modnego miejsca.

Budynek reprezentuje wyrafinowaną synergię współczesnych trendów i szacunku dla kultury regionu.

Obiekt zlokalizowano w pobliżu laguny Zatoki Haitang.

We wnętrzu znajdziemy trzy prywatne sale i osiem pawilonów. Koncepcja wynika z lokalnej tradycji pływających domów.

Zwróćmy uwagę na wyrafinowaną kolorystykę z elementami śliwkowymi i pomarańczowymi. Zachwycajmy się sprytnym wykorzystaniem słomy. Delektujmy się kunsztowną ornamentyką, która redefiniuje rustykalność.

Rozsmakujmy się wreszcie w kuchni z regionu. Chińska architektura, kultura kulinarna i tradycje przeżywają swoisty renesans. Kulinarna pozycja obowiązkowa w Państwie Środka. Jedna z najbardziej pożądanych restauracji współczesnej Azji. Rekomendacja trendz.pl