Andreas Martin-Löf odpowiada za zrealizowany projekt domu, który stanowi syntezę minimalistycznej, wpisującej się w ekologiczny trend szwedzkiej architektury.

Wyzwaniem dla architekta okazało się odnalezienie harmoniii między funkcjonalnością skandynawskiego mieszkania, a zagospodarowaniem trudnego terenu.

W efekcie powstał dwukondygnacyjny budynek, który wpisuje się w niezwykłe otoczenie, zdeterminowane przez przyrodę.

Forma bryły nawiązuje do architektury wież obserwacyjnych.

Do budowy nieruchomości wykorzystano drewno i metal. Podstawę domu stanowią betonowe cokoły. Niezwykle solidna podporna podkreśla wysoką jakość realizacji.

Wnętrza zaplanowano zgodnie z minimalistycznym stylem charakterystycznym dla państw północnej Europy. Mniej znaczy więcej to idea, która wyznacza styl architektury wnętrz i kształt modnego domu.